Doetinchem ontraadt komst fans naar stadion De Graafschap

Doetinchem ontraadt komst fans naar stadion De Graafschap ANP

De gemeente Doetinchem en voetbalclub De Graafschap roepen supporters van de club op om vrijdagavond niet naar het stadion te komen. De Graafschap speelt een uitwedstrijd tegen Jong Ajax en promoveert bij winst naar de Eredivisie. De gemeente neemt een aantal voorzorgsmaatregelen voor het geval er toch fans van de 'Superboeren' naar het stadion gaan.

Supporters die een feestje willen vieren, moeten dat thuis doen, aldus de gemeente. "Het aantal coronabesmettingen in de Achterhoek is nog steeds erg hoog", aldus burgemeester Mark Boumans. Hij zegt dat de gemeente evenwel "niet naïef" is en daarom extra politieagenten heeft klaarstaan, mochten er toch supporters op de been zijn vrijdagavond. Ook mogen er geen auto's in de buurt van het stadion komen.

Afgelopen zondag kwamen supporters van Ajax massaal naar de Johan Cruijff ArenA toen de Amsterdammers de 35e landstitel veroverden. Ook bij de huldiging van SC Cambuur, kampioen in de Keuken Kampioen Divisie, een dag eerder in Leeuwarden was het onrustig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland