Dierentuinen open, diverse binnenlocaties wel dicht

Dierentuinen open, diverse binnenlocaties wel dicht ANP

Verschillende dierentuinen in Nederland blijven voorlopig gewoon open, ondanks het nieuwe coronavirus. Dierentuin Artis in Amsterdam, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Burgers’ Zoo in Arnhem laten weten dat bezoekers gewoon welkom zijn.

In Artis gaan wel alle binnenlocaties dicht. "Het park bevindt zich in de buitenlucht en biedt bezoekers voldoende ruimte om verspreid rond te lopen", stelt Artis. Het besluit is genomen na overleg, zowel intern als met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen. Op het terrein gaan onder meer de overdekte horecapunten, de binnenverblijven voor dieren, het Planetarium en Micropia dicht. Verder zijn alle activiteiten en evenementen voor meer dan honderd mensen afgezegd, zoals lezingen.

Ook Diergaarde Blijdorp is open, laat een woordvoerder weten. Op de website van de Rotterdamse dierentuin staat dat Blijdorp op dit moment coronavrij is. "De dieren zijn voor het grootste deel in de open lucht te zien. Het park is 28 hectare groot en bezoekers kunnen zich goed verspreiden." Een aantal locaties zoals het Natuurbehoudscentrum, Publiekslab en het maki-verblijf is wel gesloten, "omdat de benodigde afstand tussen bezoekers hier niet altijd te garanderen is". Activiteiten waarbij mensen in contact kunnen komen met medewerkers of andere bezoekers zijn voorlopig ook opgeschort, zoals het schminken van kinderen en praatjes van verzorgers.

Burgers' Zoo

Burgers’ Zoo in Arnhem blijft eveneens tot nader order open. "We beschikken over een ruim opgezet park, van 45 hectare groot. Bezoekers kunnen verspreid rondlopen en we hebben voorzorgsmaatregelen genomen voor mens en dier." De binnenspeeltuin Kids Jungle is wel gesloten en het restaurant is maar via één ingang toegankelijk, zodat in de gaten kan worden gehouden of er niet meer dan honderd mensen tegelijk binnen zijn. Verder is er een groot congrescentrum, waar alle activiteiten waar meer dan honderd mensen op afkomen zijn afgezegd.

Bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn alle looproutes in de buitenlucht geopend, evenals de dierverblijven en speellocaties buiten. Alle overdekte en afgesloten dierverblijven en speellocaties, zoals het aquarium, Gorilla Adventure en het Afrikahuis, zijn gesloten. Het dagprogramma met theatershows, voedermomenten en parkentertainment komen te vervallen. Ook zijn verschillende horecalocaties gesloten.

home
net-binnen
menu