'Derde overvaller van Deurne' vrijgesproken

De 28-jarige Zakaria G. is woensdag in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij de geruchtmakende overval op juwelier Goldies in Deurne. Volgens het gerechtshof in Den Bosch is er niet genoeg bewijs om hem te veroordelen.

Bij de overval in 2014 werden de twee daders doodgeschoten door de vrouw van de juwelier.

De rechtbank veroordeelde G. eerder tot drie jaar celstraf. Hij was niet in de buurt tijdens de overval maar zou onder meer een voorverkenning hebben uitgevoerd bij de juwelier.

Aanwijzingen

De hogere rechters zijn het er wel mee eens dat er aanwijzingen zijn voor de betrokkenheid van G. bij de overval. De man is twee weken voor de overval in Goldies geweest omdat hij naar eigen zeggen onder meer een horloge wilde kopen. Eén van de omgekomen daders woonde bij G. in huis.

G. leende bovendien op de dag van de overval een auto om die vervolgens weer uit te lenen aan zijn huisgenoot die samen met de andere dader de overval pleegde. Daar komt nog bij dat hij in zijn eigen auto de sleutelbos had gevonden van die andere dader. Die overhandigde G. aan een vriend van die dader.

G. heeft volgens het hof niet over alles openheid gegeven en ook deels ongeloofwaardige verklaringen afgelegd. Maar dat bewijst volgens de rechters nog steeds niet dat G. wist dat er een overval zou gaan plaatsvinden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement