College Alphen verontschuldigt zich

Namens het college van B en W van Alphen aan den Rijn heeft burgemeester Liesbeth Spies woensdagavond verontschuldigingen aangeboden voor het ongeluk met de Julianabrug. Spies erkende dat het college meer oog had moeten hebben voor de omgevingsveiligheid, aldus een gemeentewoordvoerster.

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn debatteerde over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar het brugongeluk. Volgens het vorige week verschenen rapport schoot de voorbereiding ernstig tekort. De meeste raadsfracties waren tevreden dat Spies aan de raad en de inwoners spijt betuigde.

De gemeente concludeerde vorige week al dat alle betrokkenen van het rapport kunnen leren. De gemeente gaat onder meer als vergunningverlener vaker om een bouwveiligheidsplan vragen.

Bij het plaatsen van een brugdeel in augustus vorig jaar vielen de kranen, die op pontons stonden, met brugdeel en al om. Het ongeluk leidde tot een enorme ravage in het centrum. Een aantal woningen aan de oever van de Oude Rijn werd verpletterd. Door het ongeluk werden achttien woningen onbewoonbaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement