Celstraffen tot 12 maanden voor fatale ‘pedojacht’ Arnhem

Celstraffen tot 12 maanden voor fatale ‘pedojacht’ Arnhem ANP

De rechtbank in Arnhem heeft dinsdag celstraffen tot twaalf maanden opgelegd aan vijf jongeren die betrokken zijn geweest bij de fatale mishandeling van een 73-jarige man. Het slachtoffer is om het leven gekomen tijdens een uit de hand gelopen pedojacht.

De enige meerderjarige verdachte, die achttien was ten tijde van het delict, heeft de hoogste straf opgelegd gekregen. Het slachtoffer werd op 28 oktober vorig jaar in de stad aangevallen nadat hij online een seksafspraak met een minderjarige had gemaakt. De officier van justitie heeft bij een eerdere zitting aangehaald dat uit onderzoek niet is gebleken dat hij eerder dergelijke intenties heeft gehad. "Hij was geen monster op wie moest worden gejaagd."

Een van de verdachten heeft beelden gemaakt van het voorval. Hierop is te zien hoe de groep achter het slachtoffer, die even later op de grond valt, aan rent. Drie van de jongens zouden hebben getrapt en geslagen.

In het politieonderzoek naar de dood van de man is ontdekt dat de groep in wisselende samenstelling meerdere van deze pedojachten heeft uitgevoerd. In totaal zijn tien verdachten aangehouden voor tien geweldsincidenten, die zich allemaal in oktober vorig jaar hebben afgespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland