COC pleit voor ouderschapswet homoparen

Er moet een goede wet komen voor homostellen met kinderen en meeroudergezinnen. Daarvoor pleiten in een open brief aan het kabinet de homo-organisatie COC en de stichting Meer dan Gewenst in de Volkskrant. De brief verschijnt op de dag dat in Amsterdam de Canal Parade plaatsvindt.

Volgens de organisaties groeien steeds meer kinderen op in gezinnen waarbij de ouders bestaan uit een vrouwenstel of mannenstel, een zogenoemd regenbooggezin. Ook groeien steeds meer kinderen op in een meeroudergezin, bijvoorbeeld bij een lesbisch paar dat een kind opvoedt samen met een homopaar. Deze ouders willen de zaken voor hun kinderen net zo goed regelen als andere gezinnen, maar lopen daarbij volgens de organisaties tegen allerlei wettelijke problemen aan. Zoals bijvoorbeeld bij het bezoeken van een ouderavond op school, het openen van een spaarrekening of bij een erfenis voor het kind.

De organisaties pleiten al meer dan acht jaar voor wettelijke bescherming voor meeroudergezinnen. ,,Daarom is onze oproep aan het kabinet: treuzel niet langer en regel meerouderschap nu!", aldus de belangenorganisaties.

De organisaties doen zaterdag aan de Canal Parade mee met een boot vol 'regenbooggezinnen'.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement