Burgemeester tevreden over demonstratie Dokkum

Burgemeester tevreden over demonstratie Dokkum ANP

Burgemeester Marga Waanders kijkt tevreden terug op de demonstratie van de tegenstanders van Zwarte Piet zaterdag op een plein in het centrum van Dokkum.

,,Alles is bijzonder goed verlopen. Dit heb ook zo vernomen van de organisatie van de demonstratie, dat doet mij deugd. Ik heb de gehele demonstratie via een live-verbinding gevolgd. Ik heb ook een kort bezoek gebracht om kennis te maken met de demonstranten en ik vond de sfeer ontspannen.”

Waanders staat nog steeds achter haar beslissing de demonstratie tijdens de landelijke intocht te verbieden. ,,Het was een terecht besluit, vooral ook gezien de veiligheid van de demonstranten.”

Er waren een paar aanhangers van Pegida in Dokkum aanwezig. Ze wilden als Zwarte Piet pepernoten uitdelen, maar mochten niet het plein op. ,,Met het uitdelen van pepernoten als Zwarte Piet was niks mis, maar mede vanwege hun eigen veiligheid hebben wij hen de gelegenheid gegeven om dit bij de supermarkt te doen. Ook dit verliep heel ontspannen”, aldus Waanders.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland