Bronnen: Meeste contactberoepen mogen volgende week weer aan de slag, avondklok verlengd tot 15 maart

'Meeste contactberoepen mogen volgende week weer aan de slag' ANP

Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons en rijscholen mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten. Dat melden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van de NOS. Het gaat om de meeste contactberoepen, met uitzondering van sekswerkers.

Bovendien gaat de leeftijd omhoog waarop jongeren in groepsverband buiten mogen sporten tot en met 27 jaar. De niet-essentiële winkels mogen open voor klanten met een afspraak. Dat melden bronnen bij het kabinet.

De meest betrokken ministers hebben dit dinsdag besloten in crisisoverleg. Dinsdagavond zullen premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge de versoepelingen bekendmaken. Eerder was al duidelijk geworden dat de middelbare scholen weer open gaan vanaf volgende week.

De scholen en mbo’s mogen weer open per 1 maart, zolang ze de anderhalve meter maar kunnen garanderen. Hoe ze die ruimte invullen, is aan de scholen zelf. Gemiddeld zullen scholen voor leerlingen uitkomen op zo’n anderhalve dag fysiek les per week. Kunnen scholen gebruikmaken van bijvoorbeeld een schouwburg, dan zijn er meer lesdagen mogelijk.

De versoepelingen gaan in per 2 maart, als het huidige pakket beperkingen afloopt. Van de versoepelingen voor contactberoepen is de prostitutie uitgezonderd. De avondklok blijft overeind tot 15 maart, twee dagen voor de verkiezingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland
Coronavirus