Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers

Artis en Concertgebouw verwelkomen testbezoekers ANP

De komende dagen krijgen de dieren in Artis weer bezoek en kunnen liefhebbers een concert bijwonen in het Concertgebouw. De Amsterdamse locaties doen vrijdag, zaterdag en zondag mee aan Testen voor toegang, waarbij mensen op vertoon van een negatieve coronatest naar binnen mogen.

Per dag kunnen er 5000 bezoekers in het dierenpark terecht. Ze reserveren een kaartje voor een tijdvak. De bezoekers moeten in het park 1,5 meter afstand houden en in binnenruimtes een mondkapje dragen. Eerder deze week ontving Ouwehands Dierenpark in Rhenen alweer mensen in het kader van Testen voor toegang.

De concerten van het Concertgebouworkest, dat muziek speelt van Schumann en Mozart, op vrijdagavond en van het Radio Filharmonisch Orkest, dat komt met Brahms en Diepenbrock, op zondagochtend waren binnen tien minuten uitverkocht. Op zaterdag volgt in de muziektempel het Groot Omroepkoor met de NTR Zaterdagmatinee, dat werk ten gehore brengt van Duruflé en Saint-Saëns. Eveneens is dan de wereldpremière van een speciaal gecomponeerd werk van de Nederlandse componist Bart Visman te horen.

Er kunnen 425 belangstellenden in de zaal. Niet alleen de bezoekers maar ook alle musici en medewerkers worden getest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland