Arrestaties bij protestmars bij De Kuip

De politie heeft zondagmiddag voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Roda JC in de eredivisie drie voetbalsupporters gearresteerd. De fans maakten onderdeel uit van een grote groep die een protestmars hield vanwege de slechte prestaties van Feyenoord.

De politie wilde niet dat de groep op zou trekken richting het Maasgebouw bij De Kuip en greep daarom in. Een groep van zeshonderd tot achthonderd supporters werd geïsoleerd en daarna gecontroleerd op spullen die ze bij zich hadden. In september 2011 waren er flinke rellen rond De Kuip. Een groep supporters probeerde toen het Maasgebouw binnen te komen.

Twee fans zijn aangehouden vanwege beledigingen. Een andere supporter maakte zich schuldig aan openbare geweldpleging. De politie verwacht dat het aantal arrestaties nog oploopt.

De supporters hielden zondag een protestmars om hun onvrede te laten blijken over het beleid van hun favoriete club. De protesterende Feyenoorders hadden verhuisdozen bij zich, die ze wilden afgeven bij het Maasgebouw waarin de directie zetelt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement