Amsterdam intensiveert aanpak hooligans

Amsterdam gaat het komende seizoen de aanpak van een kleine harde kern van Ajax-hooligans intensiveren met een persoonsgerichte methode. Ze krijgen niet alleen straf, maar ook zorg. Deze zorg is bedoeld om onderliggende problemen waar de voetbalvandalen soms mee kampen duurzaam op te lossen, meldt de gemeente vrijdag.

De gemeente gaat hierbij samenwerken met het Openbaar Ministerie (OM) en verschillende zorgpartners en hulpinstellingen. Het komende seizoen wordt eerst een proef gehouden met tien notoire ordeverstoorders. Elk individu krijgt hiervoor een persoonlijke aanpak.

De proef loopt in principe een jaar en wordt daarna geëvalueerd. Daarna wordt gekeken of deze aanpak structureel kan worden ingevoerd. Het is de bedoeling het voetbalgeweld op de lange termijn te verminderen.

Voorheen werden voetbal-hooligans vooral gestraft op basis van een lik-op-stuk-beleid. Maar ondanks deze aanpak heeft Amsterdam nog steeds last van een klein groepje relschoppers die overlast veroorzaken en zich rond voetbalwedstrijden schuldig maken aan gewelddadigheden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement