Alle ogen weer gericht op Van der Steur

Alle ogen op het Binnenhof zijn donderdag opnieuw gericht op Ard van der Steur, de reeds flink gebutste minister van Veiligheid en Justitie. Vanaf 10.15 uur moet hij overeind zien te blijven in de storm van kritiek vanuit de Tweede Kamer op het (onvoldoende) aanpakken van terrorisme en met name van Ibrahim El Bakraoui, een van de aanslagplegers in Brussel.

De man kon niet alleen ongehinderd vanuit Turkije in Nederland aankomen, Nederland deed ook niks met informatie over El Bakraoui en zijn broer die het politiekorps van New York ons land gaf. Daar zijn bepaalde verklaringen voor, maar de minister heeft al wel erkend dat betere communicatie nodig is.

Vorige week debatteerde de Kamer al met de minister, maar die had toen onvoldoende antwoorden. Zelf houdt de VVD'er de moed erin: ,,Ik denk dat het een heel mooi en goed debat zal worden'', klonk het vorige week monter uit zijn mond

Ard van der Steur zat eerder in de problemen zat door onder meer de Teeven-deal van justitie met een drugscrimineel en de onheuse bejegening van patholoog-anatoom George Maat, die onderzoek deed naar slachtoffers van rampvlucht MH17.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement