Advocaat: opheldering rol NFI in zaak-Nicole

De advocaat van de voor verkrachting van de vijftienjarige Nicole van den Hurk veroordeelde Jos de G. heeft opheldering gevraagd over de rol van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in de zaak.

De vraag volgt op berichtgeving over mogelijke misstanden bij het instituut. ,,Dat gaat onder meer over het onderdeel van het NFI waar steek- en slagwonden worden beoordeeld. In het vonnis in de zaak Nicole van den Hurk is uitgebreid aandacht besteed aan de vraag of er sprake was van steekwonden of van zaag- en snijwonden'', zegt advocaat Job Knoester. ,,We willen weten of deze zaak geraakt is en welke onderzoeksmethoden zijn gebruikt.''

Knoester wil voor de inhoudelijke zitting in hoger beroep in augustus duidelijkheid. ,,Als we geen opheldering krijgen, overwegen we om minister Grapperhaus op te roepen als getuige.'' Ferd Grapperhaus is als minister van Justitie en Veiligheid verantwoordelijk voor het NFI.

De G. wordt verdacht van de verkrachting en doodslag op de Eindhovense scholiere Nicole in 1995. De G. werd in eerste aanleg alleen veroordeeld voor de verkrachting, voor doodslag was te weinig bewijs.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement