Adele hoogste nieuwe binnenkomer in Top 2000

Hello van Adele is de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000. Adele staat met haar hit op nummer 23 in de muzieklijst die NPO Radio 2 vanaf eerste kerstdag uitzendt. De NPO zette de volledige lijst woensdag online.

De grootste stijger dit jaar is Kensington met All for Nothing. Dat nummer maakt een sprong van plek 1428 naar 231. Ben ik te min van de vorige maand overleden protestzanger Armand schiet 1189 plaatsen omhoog naar plek 90. Het James Bondnummer Live and Let Die van Paul McCartney & Wings stijgt van 1768 naar 679 en maakt de top drie van grootste stijgers compleet.

Er staan dit jaar 341 Nederlandse platen in de lijst, waarvan 210 Nederlandstalige nummers. De hoogste Nederlandse notering is Mag ik dan bij jou. Dit nummer van Claudia de Breij staat op nummer vier. Avond van Boudewijn de Groot staat op de zevende positie, Oceaan van Racoon staat op 21, direct gevolgd door Brabant van Guus Meeuwis. Het hoogst genoteerde Engelstalige nummer van een Nederlandse artiest is Home van Dotan. Home stijgt vijftig plaatsen naar de 32e plek.

Beatles hofleverancier

The Beatles blijven net als vorig jaar met 41 songs hofleverancier van de Top 2000, gevolgd door The Rolling Stones (27) en Queen en U2 met beide 26 noteringen. De Zeeuwse band BLØF is aanvoerder onder de Nederlandse hofleveranciers met dit jaar negentien tracks, drie liedjes meer dan vorig jaar. Marco Borsato levert dit jaar achttien liedjes aan de lijst.

Eerder was al bekendgemaakt dat Imagine van John Lennon dit jaar de nieuwe nummer 1 is en Bohemian Rhapsody van Queen net als vorig jaar op de tweede plek staat. Hotel California van The Eagles staat op drie.

Minister Jet Bussemaker van Cultuur is op eerste kerstdag om 09.00 uur aanwezig bij de start van de 159 uur durende marathonuitzending. De zeventiende editie begint met de nieuwkomer Bohemian Like You van The Dandy Warhols.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement