Aanhoudingen bij protest tegen azc in Heesch

Bij een demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch zijn maandagavond drie aanhoudingen verricht. Er zijn geen gewonden gevallen, aldus de politie. Het protest liep uit de hand toen een deel van de ongeveer duizend demonstranten zich in de loop van de avond tegen de politie keerde. Ze gooiden met vuurwerk, stenen en eieren naar de politie en ME en het gemeentehuis.

De politie beëindigde in de loop van de avond de demonstratie, de ME veegde daarna het plein bij het gemeentehuis schoon. Volgens de politie werd het na de actie van de ME grotendeels weer rustig op het plein.

De burgemeester van Bernheze, waar Heesch onder valt, gaf maandagavond een noodbevel af, waardoor de politie extra bevoegdheden kreeg om de orde te herstellen.

Het gemeentebestuur van Heesch wil de komende maximaal tien jaar maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats. Dinsdag en donderdag heeft de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, informatiemarkten georganiseerd voor direct omwonenden en andere inwoners over de mogelijke komst van het azc.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement