ANWB maakt zich op voor topdrukte

De ANWB zet deze zomer zevenhonderd medewerkers in voor hulp aan vakantiegangers. Ze werken onder meer bij de Alarmcentrale in Assen en bij de drie steunpunten in Barcelona, Lyon en München.

Bovendien worden twaalf wegenwachten naar Frankrijk gestuurd en vier naar Italië. Drie van hen werken rond het Gardameer en één in Toscane. In landen zoals Duitsland en België zijn geen extra wegenwachten gestationeerd, omdat die landen een goede eigen pechhulp hebben.

Naar verwachting vertrekken deze zomer ruim 7,5 miljoen Nederlanders naar het buitenland. Populairste vakantieland is Frankrijk (1,3 miljoen). Onder de buitenlandse zomerbestemmingen zijn Spanje (+137.000) en Italië (+114.000) de grootste stijgers. Spanje verwelkomt dit jaar meer dan een miljoen Nederlandse vakantiegangers.

Het aantal vakantiegangers dat naar Griekenland en Turkije vertrekt, is moeilijk te voorspellen. Beide landen zijn wel de grootste dalers ten opzichte van vorig jaar. Zij vallen dit jaar zelfs uit de top vijf van favoriete vakantiebestemmingen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement