A.F. Th. van der Heijden schrijft Groot Dictee

Het Groot Dictee der Nederlandse taal wordt dit jaar geschreven door A. F. Th. van der Heijden. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag.

,,Normaal vraag ik altijd bedenktijd als er zo'n verzoek binnenkomt. Nu wist ik meteen dat ik het wilde doen. Tot mijn vreugde komt het er toch nog van’’, zegt de auteur zaterdag in de Volkskrant, een van de organisatoren van het Groot Dictee.

Van der Heijden benadrukt het belang van correcte spelling: ,,Ik spel zo correct mogelijk. Als je verkeerd spelt, ga je ook slordiger denken. Ik ben geen schoolfrik, maar ik betreur dat. Mensen zijn blij dat ze kunnen mailen omdat je volgens hen in e-mails niet zo precies hoeft te spellen. Foute boel!"

Uitnodigingen om als deelnemer mee te doen in de zaal van de Eerste Kamer sloeg hij steeds af. ,,Dat leidt te veel af. Mijn werkjaar begint al in november.’’

Het Groot Dictee vindt plaats op zaterdag 17 december en wordt door medeorganisator NTR uitgezonden om 20.25 uur op NPO 2. In november verschijnt de voorronde in de Volkskrant.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement