30 maanden cel Angels-president Haarlem

President Lysander de R. (34) van de Haarlemse afdeling van motorclub Hells Angels verdwijnt vanwege verboden wapenbezit en mishandeling dertig maanden achter de tralies. Dit heeft de rechtbank in Haarlem vrijdag bepaald. Tegen de man, die direct na het voorlezen van het vonnis werd afgevoerd naar de gevangenis, was twee weken geleden drie jaar cel geëist.

Volgens de rechtbank is bewezen dat De R. te maken heeft met een omvangrijk wapenarsenaal dat in september 2014 werd gevonden in een loods in de Spaarnestad. Bovendien werd hij bestraft voor zijn rol bij een caféruzie in Heemskerk, eind 2014. Daarbij liepen meerdere mensen letsel op.

De politie kwam hem na de inval in de loods op het spoor toen op een deel van de wapens DNA-materiaal werd gevonden dat in zijn richting wees. Het ging onder meer om sporen op tape dat om de lanceerbuis van een raketwerper zat. Eind april 2015 werd hij aangehouden.

Hoger beroep

De loods was eigendom van Haarlemmer Frits P. (54), schoonvader van De R. In het pand werden - verborgen in het plafond - onder meer ook een scherfhandgranaat, een machinepistool en munitie gevonden.

P. kreeg na een eis van eveneens drie jaar gevangenisstraf ook dertig maanden cel opgelegd. Hij werd behalve aan wapenbezit ook schuldig verklaard aan drugsbezit, heling, witwassen en het bezit van illegaal, zwaar vuurwerk.

De verdediging van beide mannen zei direct na het vonnis in hoger beroep te gaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement