23 arrestanten na knokpartij motorbendes

Na de vechtpartij tussen rivaliserende motorbendes bij het Van der Valkhotel in Rotterdam zijn 23 mensen gearresteerd. Ze komen uit Schiedam, IJmuiden Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp. Dat heeft de politie vrijdag gemeld.

Een deel van hen had zich verstopt in het hotel, dat na de vechtpartij door de politie werd uitgekamd. Ook werden verdachten uit omliggende parken geplukt. De mannen zitten vast voor openlijke geweldpleging. Een van hen is gewond geraakt aan zijn been.

De leden van de Hells Angels en Mongols hadden in het hotel met elkaar afgesproken. Dat liep vrijwel direct uit op een grote matpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook geschoten. Daarbij zijn geen hotelgasten en -medewerkers gewond geraakt.

Ontleden

Een woordvoerder zegt dat de politie er alles aan doet om te kijken wat er aan de hand is. Het sporenonderzoek is vrijdag nog altijd bezig. ,,We willen de onderste steen boven. We willen voorkomen dat dit probleem zich uitbreidt.''

,,Het is goed dat er al verdachten zijn aangehouden en er zullen nog meer aanhoudingen volgen'', reageert politiechef Frank Paauw. ,,We gaan ontleden wie dit zijn.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement