21e Canal Parade begint in ontspannen sfeer

De 21e editie van de Canal Parade is zaterdagmiddag rond 14.00 uur in een ontspannen sfeer begonnen, melden de autoriteiten in Amsterdam. De politie noemt de situatie 'gezellig en vredig'. In de hoofdstad zijn vele tienduizenden mensen op de been.

Ook de woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan betitelt de sfeer in de hoofdstad als goed, ondanks de extra veiligheidsmaatregelen die zijn genomen. Van der Laan, die vrijdagavond een deel van de festiviteiten op onder meer het Rembrandtplein bezocht, voert de botenparade aan met de boot van de gemeente Amsterdam.

De tachtig deelnemende boten aan de Canal Parade vertrokken vanaf het Westerdok en varen via de Prinsengracht, Amstel en Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok, waar de laatste vaartuigen rond 18.00 uur worden verwacht. De route is dit jaar enigszins aangepast ten opzicht van eerdere edities. Dit vanwege de deelname van het grote zeilschip de Clipper Stad Amsterdam.

Politie

Tijdens de botenparade in het kader van EuroPride, de jaarlijkse manifestatie van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT), is meer politie aanwezig dan bij voorgaande edities. Er zijn extra speciale eenheden aanwezig om snel en daadkrachtig te kunnen optreden als daartoe aanleiding toe is. Deze maatregelen hebben te maken met de extra waakzaamheid die momenteel bij grote evenementen geldt.

Verder mogen langs de route van de botenparade de hele dag geen auto’s rijden en mag er niet worden geparkeerd. Bootjes die wilden meevaren, moesten er op tijd zijn, want na 10.00 uur gold een invaarverbod op de Prinsengracht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement