14,5 uur regen in Rotterdam

Het heeft in Rotterdam maandag 14,5 uur lang geregend. De Maasstad had het daarmee het zwaarst te verduren. Heel Nederland kreeg maandag te maken met opvallend langdurige regenval, maar er sneuvelden geen records.

Volgens Weeronline regende het in totaal zo'n negen uur lang in het hele land. ,,Dat is bijzonder voor een juni-dag, maar geen record." Sinds 1901 is het zeven keer voorgekomen dat het in De Bilt in juni meer dan vijftien uur achter elkaar regende.

In Rotterdam begon het maandag rond 05.00 uur te plenzen en gaf de weersensor van Weerplaza rond 19.40 uur voor het eerst het sein 'droog'. In Hoek van Holland was het ongeveer veertien uur lang nat. In De Bilt eindigde de teller even voor 20.00 uur op 10,5 uur neerslag.

Wateroverlast

Hoewel het lange tijd gestaag regende, valt het met de totale hoeveelheid neerslag wel mee. Weeronline verwacht voor het hele land uit te komen op zo'n twintig millimeter regen. Weerplaza registreerde de meeste millimeters op Terschelling: 33,8.

De langdurige regenval in Rotterdam zorgde onder meer voor problemen in het Maasstad Ziekenhuis. Daar liep maandagavond water de kelder in, terwijl de eigen waterpomp defect bleek. De brandweer moest eraan te pas komen om de opslagruimte weer leeg te pompen. De behandeling van patiënten en andere werkzaamheden in het hospitaal hebben geen hinder ondervonden van de wateroverlast.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement