SC Heerenveen schroeft begroting terug

Het slechte seizoen dat SC Heerenveen achter de rug heeft, heeft zijn weerslag op de financiële huishouding van de club.

De nieuwe voorzitter Robert Veenstra liet maandag weten dat de club in begroting terug gaat van 29 miljoen euro naar 26 miljoen euro. Door het uitblijven van Europees voetbal, een terugname van de inkosten uit televisierechten en de economische teruggang in zijn algemeenheid, moet Heerenveen een stap terug doen. ,,Dat is een hele simpele wet'', aldus Veenstra.

Het verlies van 10 miljoen euro, dat de club voor de zomer bekend maakte, is volgens Veenstra een incident geweest. Het doel voor het nieuwe voetbalseizoen is om ,,weer op de nullijn uit te komen''.

Het eigen vermogen van SC Heerenveen is gedaald naar 18 miljoen euro. Daarmee is de club terug op het niveau van het seizoen 2005-2006. Ooit had Heerenveen dankzij transferopbrengsten een eigen vermogen van 30 miljoen euro. Grote transfers kan de club zich nu niet veroorloven.

,,Het nieuwe seizoen moet in het teken staan van het op orde brengen van de financiën'', aldus Veenstra. ,,Daarnaast moeten we zorgen dat we na alle perikelen ons imago van rustige, stabiele club terug krijgen.''

De financiering voor de uitbreiding van het Abe Lenstra-stadion naar 32.000 toeschouwers is rond. Voor aanvang van het seizoen 2012-2013 moet de verbouwing klaar zijn.

De doelstelling op het voetbalveld voor het komende seizoen is volgens coach Ron Jans simpel. ,,We gaan voor Europees voetbal. Dat is, na de elfde plaats van vorig jaar, een uitdagende doelstelling, maar ook een realistische. Ik denk dat we het kunnen, al acht ik de ontwikkeling van de spelers en daarmee het team uiteindelijk het belangrijkst.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement