Linda de Vries tekent bij iSkate

Het allroundteam van iSkate krijgt steeds meer vorm. Ook Linda de Vries heeft voor een jaar getekend.

De Vries schaatste het afgelopen seizoen voor New Balance en kwam eerder uit voor het gewest Friesland. Vorig seizoen pakte ze brons op zowel het NK als EK allround.

Haar team werd onlangs overgenomen door iSkate. De Vries kon echter naar meerdere ploegen. Onder andere een hereniging met Ireen Wüst bij Team4Gold was een optie.

,,Maar ik heb gekozen voor de ploeg waarvan ik denk dat ik mij er sportief het beste kan ontwikkelen’’, zegt de 27-jarige schaatsster. ,,Ik hoop dat ik een succesvolle bijdrage kan leveren aan de ploeg."

Bij de ploeg van coaches Martin ten Hove en Milan Kocken wordt ze ploeggenoot van onder andere Jorien Voorhuis, Diane Valkenburg en Gorredijkse Reina Anema, die overkomt uit de internationale ploeg van iSkate. De nieuwe ploeg krijgt ook een internationaal karakter, want uit de voormalige New Balance-ploeg en de internationale opleidingsploeg komen Japanners, Chinezen en een Noor over.

Ook worden talenten uit de APPM opleidingsploeg toegevoegd en trainen Lisa van der Geest en de Italiaanse Francesca Lollobrigida mee. Zij combineren langebaan met marathon.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement