Gedeputeerde Schokker waarnemer Vlieland

CDA-gedeputeerde Tineke Schokker (62) is vanmiddag beëdigd tot waarnemend burgemeester van Vlieland.

Schokker is vandaag beëdigd, de benoeming gaat volgende week in. Dan legt ze haar werk als gedeputeerde neer.

Op Vlieland was een nieuwe waarnemer nodig nadat Ella Schadd na bijna twee jaar is gestopt als tijdelijk burgemeester. Een delegatie van de gemeenteraad van Vlieland koos Tineke Schokker uit de twee kandidaten die Commissaris van de Koning John Jorritsma had voorgedragen. De benoeming van Schokker door Jorritsma is voor een langere periode.

De overige gedeputeerden nemen de taken van Tineke Schokker de komende tijd over. Er komt geen vervanger voor haar. Mevrouw Schokker had vorig jaar al aangegeven dat dit haar laatste termijn als gedeputeerde voor de provincie Fryslân zou zijn. Nu de provinciale verkiezingen geweest zijn, handelt het huidige college de lopende zaken af en is het in afwachting van een nieuwe coalitie en een nieuw college.

Vlieland was vorig jaar de zoektocht gestart naar een Kroonbenoemde burgemeester. Bij de 39 sollicitanten die daar op afkwamen, zat echter niet dé kandidaat. Daarop is in overleg met Commissaris en het ministerie van Binnenlandse Zaken besloten die procedure af te breken. Ook is afgesproken dat de gemeente Vlieland voorlopig een waarnemend burgemeester houdt.

Schokker komt uit Eastermar en was sinds 2007 gedeputeerde. Daarvoor werkte ze onder meer bij Stenden Hogeschool, zorggroep De Friese Wouden en het Fries Paardencentrum.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement