Eneco Tour start met Elfstedentocht

De Eneco Tour van 2015 start met de Elfstedentocht. De openingsetappe van de UCI World Tour-wielerwedstrijd in Nederland en België wordt verreden op maandag 10 augustus. Zowel start als finish is in Bolsward.

De deelnemende ploegen zullen op 9 augustus worden voorgesteld op een groot podium in het centrum van Bolsward. De Elfstedentocht is een dag later het decor van de eerste rit. De start en aankomst zijn in Bolsward. De etappe doorkruist daarmee de hele provincie.

,,We zijn al jaren bezig om de Eneco Tour, de belangrijkste etappewedstrijd in Nederland en België, naar Friesland te halen'', zegt initiatiefnemer en mede-organisator Joop Atsma. ,,Friese renners als Pieter Weening, Bauke Mollema en onder meer Lieuwe Westra verdienen dit.''

De Eneco Tour begint op 10 augustus en de slotetappe is een week later, op 16 augustus. De Eneco Tour reed in 2006 ook door Friesland. De wielrenners kwamen toen onder meer langs Joure.

Joop Atsma, Durk Stoker (wethouder Súdwest-Fryslân), Stephan Rekker (voorzitter fietselfstedentocht) en Rob Discart (organisator Eneco Tour) staan de pers te woord.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement