Elf fonteinen, en niet één minder

Elf fonteinen, voor elk van de Friese Elfsteden één: het is een van de weinige projecten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad die na 2018 zichtbaar blijven. Artistiek directeur Anna Tilroe wil topkunst, die ook gedragen wordt door de stadsbewoners. ,,Het is erfgoed van de toekomst.''

Van de eerste weten we ondertussen hoe die eruit ziet. Love, zo heet de mistfontein van de Catalaanse kunstenaar Jaume Plensa die in Leeuwarden komt: twee grote kinderhoofden – van kinderen uit de stad – die uittorenen boven een permanente mistbank. Maar de bedoeling is dat er élf fonteinen komen, voor elke Friese stad één. Minder is natuurlijk geen optie, zegt artistiek directeur Anna Tilroe van het project 11 Fountains. ,,Bij drie stuks, of acht, denkt iedereen: who cares? Dan is het hele idee weg. Maar elf fonteinen, dat trekt enorm.'' Begin 2018 moeten ze er staan.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven