Eerbetoon Wymbrits voor Aldert Poortema

De gemeenteraad van Wymbritseradiel herdenkt vanavond de zaterdag in Uruzgan omgekomen Aldert Poortema uit IJlst. Tijdens de maandelijkse vergadering neemt de raad een minuut stilte in acht.

De officiële opening van het WMO-loket in Sneek, een samenwerking tussen Sneek en Wymbritseradiel, werd gisteren een sobere aangelegenheid.

Voor het condoleanceregister bestond gisteren en vandaag grote belangstelling. Gisteren tekenden driehonderd mensen. Er stonden rijen voor het gemeentehuis. De gemeente verwachtte vandaag opnieuw veel publiek. De eerste mensen stonden vanmorgen in alle vroegte al voor de deur te wachten. Het gemeentehuis is zowel vanavond als donderdagavond langer open.

Het Sneker mannenkoor Rolling Home heeft in verband met de dood van Poortema de beide concerten voor deze week afgelast. De vader van de soldaat, Hans Poortema, is lid van het koor. Er zou donderdagavond worden optreden voor Het Nut in het 't Jouster bowlingcentrum 't Haske en op zaterdagavond in de aula van de regionale scholengemeenschap Magister Alvinus in Sneek. De avondvullende concerten Going Celtic zullen later alsnog worden gegeven.

,,We hadden gisteren onze oefenavond. De stemming was erg bedrukt. Niemand voelt zich in staat de komende dagen vrolijk op het podium te staan”, zegt muzikaal leider Hans Faber. Gekochte kaartjes blijven geldig.