Duur prijskaartje aan foute WK-sokken

De wereldvoetbalbond FIFA heeft tot vlak voor de finale van het WK voetbal in totaal voor 857.000 Zwitserse franc (732.000 euro) aan boetes uitgedeeld. Meer dan 40 procent van de 'boetepot' is het gevolg van het dragen van verkeerde sokken. Vier teams zijn in de knock-outfase van het WK voor zo'n overtreding beboet en moesten samen 360.000 franc (308.00 euro) betalen.

Volgens de FIFA hebben voetballers met de verkeerde sokken 'niet-geoorloofde commerciële merktekens' laten zien. Dat gold voor de spelers van Engeland, Zweden, Uruguay en Kroatië.

Engeland neemt met 140.000 franc de grootste deel van de boetepot voor zijn rekening. Daarna volgt finalist Kroatië (133.000) dat zich moest verantwoorden voor foute sokken, het gebruik van niet-officiële sportdranken en onenigheden van de fans met de Argentijnse supporters.

De hoogste individuele straf was er voor de Argentijnse voetbalbond wegens een heel pakket aan overtredingen na afloop van het verloren duel tegen Kroatië. Voor de rellen van de supporters, het gooien van voorwerpen en het roepen van beledigende en homofobe leuzen moesten de Argentijnen 105.000 franc (98.000 euro) betalen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement