Boek Dekker in race voor prijs

Het boek over de loopbaan van oud-wielrenner Thomas Dekker maakt kans op de Nico Scheepmaker Beker. Dat is een prijs die wordt toegekend aan het beste sportboek, in dit geval van 2016.

Dekker, die zijn verhaal 'Mijn gevecht' liet optekenen door journalist Thijs Zonneveld, heeft concurrentie van vier andere boeken. Auke Kok beschrijft in '1936. Wij gingen naar Berlijn' het verhaal van de Nederlandse sporters die in dat jaar meededen aan de beladen Olympische Spelen. Over ongeveer dezelfde periode gaat het boek 'Mien. Een vergeten geschiedenis'. Mariska Tjoelker beschrijft daarin het verhaal van Mien van Bree, die in 1938 de eerste Nederlandse wielrenster was die de wereldtitel op de weg veroverde.

'Pellegrina. Een Italiaanse wielerbedevaart' (Lidewey van Noord en Robert-Jan van Noort) is een ander boek over wielrennen dat is genomineerd. De lijst wordt compleet gemaakt door 'De Lange. Het verhaal van Dick Nanninga', geschreven door Jeroen Siebelink. Nanninga maakte in de WK-finale van 1978 tegen Argentinië in de 82e minuut de 1-1, waarna Oranje na verlenging verloor.

Maandag 1 mei wordt de winnaar bekendgemaakt van de Nico Scheepmaker Beker. De jury bestaat uit Ad Melkert (voorzitter), Marie-José Kleef, Wilfred van Buuren, Renate Verhoofstad en Gert-Jan van Tilborg.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement