Aangeboden door: B.B.I. Travel

Vakantiepret in de Scandinavische sneeuw

Foto: Archief B.B.I. Travel

Wat is er nu mooier dan met je kinderen door een besneeuwd bos te skiën? Of met het hele gezin een huskytrip te maken? De skigebieden Trysil en Sälen in het hart van Scandinavië bieden allerlei avontuurlijke mogelijkheden op, naast en buiten de pistes.

Winterfun

Het is voor wintersporters dé place to be in Scandinavië: de Scandinavian Mountains, op de grens van Noorwegen en Zweden. Hier vind je Trysil, het grootste skigebied van Noorwegen en Sälen, het grootste skigebied van Zweden. Beide skiregio’s zijn ideaal voor jong en oud, stellen en gezinnen.

Niet zo verwonderlijk, als je de mogelijkheden ziet. Hier kom je niet alleen om te skiën, maar om op allerlei manieren plezier te beleven in desneeuw: winter fun in het hoge noorden.

Funrides & Offpiste

Er zijn in deze regio overal pistes om chille afdalingen te maken. Maar de speciale Fun Rides geven een extra kick door een ski-cross belevenis voor zowel jong als oud. Fanatieke snowboarders en waaghalzen kunnen zich op coole schansen en hindernissen in de Snow Parks met elkaar meten.

Ook de liefhebbers van poedersneeuw komen in Trysil en Sälen aan hun trekken. Er zijn speciale delen in het skigebied waar liefhebbers van het Off-Piste-skiën bezig kunnen. Tijdens een begeleide tocht kun je wegwijs worden gemaakt en leer je de beste poeder-trajecten kennen.

Voor de allerkleinsten is een afdaling door het ‘s avonds verlichte sprookjesbos een onvergetelijke dag-afsluiting.

loading  

Huskysafari

Het is een van de meest favoriete activiteiten van jong en minder jong: op huskysafari. Daarvoor hoef je echt niet naar het hoge noorden van Scandinavië te gaan. Ook in de Scandinavian Mountains lopen deze vriendelijke honden rond die maar één ding willen: rennen en de slee voorttrekken. Een enerverende belevenis die je nog lang zal heugen.

Sneeuwwandelen

Het loont de moeite om de omgeving van Trysil of Sälen te ontdekken. Dat kan tijdens een huskytocht, maar je kunt ook de sneeuwschoenen aantrekken en de schoonheid van de natuur van dichtbij bekijken. Zo’n sneeuwschoen is trouwens een soort tennisracket die je onder je eigen schoenen vastmaakt. Daarmee kun je door de sneeuw wandelen zonder dat je er ver in wegzakt. loading

Op de Scooter

Het is voor Zweden en Noren in de sneeuwgebieden een normaal transportmiddel: de sneeuwscooter. Voor wintersporters is sneeuwscooter rijden een stoere excursie door de besneeuwde omgeving. Het geeft je de mogelijkheid veel meer van de Scandinavian Mountains te zien dan vanaf de piste en vanuit je accommodatie. Warm pak aan, helm op en crossen maar!

Binnen een paar uur in de Scandinavische sneeuw

Binnen een paar uur met het gezin in het sneeuw van Scandinavië staan? Dat kan deze winter vanaf Groningen Airport Eelde. Touroperator en expert in arctische reizen BBI Travel uit Eelde biedt vanaf 17 december 2020 coronaproof vliegvakanties naar de Scandinavian Mountains aan. Als BBI-klant parkeer je gratis op het parkeerterrein van vliegveld Eelde. BBI-Travel biedt een unieke zekerheid: mócht de coronacrisis op de een of andere manier toch roet in het eten gooien en de reis geannuleerd worden, dan krijg je gewoon je geld terug. BBI Travel is lid ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Meer informatie en boeken? www.bbi-travel.nl/groningen-airport-eelde loading

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.