Aangeboden door: easyterra.nl

Reizen door Friesland? Dat doe je met een gehuurde auto!

Foto: pexels.com

Op het moment is het over het algemeen beter om niet naar het buitenland te gaan. In sommige gevallen is dat zelfs niet eens toegestaan. Vrij reizen in Nederland is daarentegen wel gewoon mogelijk, dus als je er even op uit wilt dan kun je ervoor kiezen om een weekendje weg in eigen land te regelen.

Verken Friesland in een gehuurde auto

Een auto huren om ons land mee te verkennen is daarnaast ook hartstikke leuk. Zo kun je bijvoorbeeld een weekend of een week door Friesland te rijden in de huurauto van EasyTerra . Dit is zeker mogelijk, want deze provincie is dichterbij dan je denkt. Woon je in Amsterdam? Ruim anderhalf uur na het auto huren Amsterdam zul je dan al in Friesland zijn om de onderstaande bezienswaardigheden te bekijken. 

Ameland

Natuurlijk kun je het vaste land van Friesland verruilen voor één van de Waddeneilanden, zoals bijvoorbeeld Ameland. Je zult dit eiland bereiken met behulp van Wagenborg Passagiersdiensten. Je kunt bovendien je gehuurde auto meenemen op de veerboot, waardoor je Ameland nog eenvoudiger kunt verkennen. Vanaf de boot ben je direct in Nes, een prachtig dorp op het eiland. Hier moet je eigenlijk direct beginnen met het drinken van een Nobeltje. Heb je honger? Werk dan Amelander mosterdsoep naar binnen. Vervolgens kun je op reis gaan naar Hollum, wat in het westen van Ameland ligt. Hier kun je de mooie vuurtoren beklimmen, terwijl je natuurlijk ook even kunt chillen op het strand om te genieten van de zon en de Waddenzee. 

Harlingen

Ook kun je naar een ander Waddeneiland gaan tijdens de reis in je auto door Friesland. Zo zou je de boot naar Vlieland of Terschelling kunnen nemen, wat je doet in Harlingen. Toch moet je vooraf ook zeker even deze stad in. Het is echt een bezienswaardigheid op zich, al wordt Harlingen toch wel vaak overgeslagen door toeristen. Dit is onterecht, want het is een prachtige Friese stad. Zo heeft Harlingen ook een vuurtoren, maar daarnaast moet je ook zeker het mooie stadhuis bezoeken. In het centrum van de stad vind je bovendien ook het Gemeentemuseum Het Hannemahuis, wat voor de liefhebbers van musea zeker een bezoekje waard is. Vergeet ook niet de indrukwekkende haven van Harlingen te bezoeken! 

De Alde Feanen

Als liefhebber van natuur mag Nationaal Park De Alde Feanen zeker niet ontbreken tijdens je reis door Friesland. Het staat ook wel bekend als De Oude Venen, wat de Nederlandse vertaling is, en bevindt zich in de buurt van Earnewâld, een pittoresk dorp midden in Friesland. De Alde Feanen is een uniek natuurgebied in ons land. Zo broeden er jaarlijks meer dan honderd verschillende soorten vogels in dit nationaal park. Je kunt De Alde Feanen op een aantal manieren verkennen. Zo is dit mogelijk met behulp van een fiets die je er kunt huren. Daarnaast kun je ook een skûtsje huren, wat natuurlijk helemaal Fries is. Kajakken door De Alde Feanen is tevens mogelijk, net zoals het huren van een e-scooter.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.