Landal Waterpark Terherne best beoordeelde park van Friesland

Foto: Parkvakanties

Landal Waterpark Terherne is uitgeroepen tot het best beoordeelde vakantiepark van Friesland. Het park, gelegen aan de Terhernster Poelen, werd in 2018 zelfs uitgeroepen tot het beste vakantiepark van Nederland. Nu mag Waterpark Terherne zich  wederom het beste park in het noorden van ons land noemen. Gasten waarderen het Friese park vooral om haar ligging, maar ook de luxe accommodaties gooien hoge ogen.

Midden tussen de Friese meren en op korte afstand van steden als Sneek en Leeuwarden is Landal Waterpark Terherne een perfecte plek waar vanuit gasten Friesland kunnen ontdekken en kunnen genieten van watersport, rust en ontspanning. Niet gek dus dat het park zo populair is bij haar bezoekers.

Populair op Parkvakanties

De vakantiepark-expert Parkvakanties ziet de populariteit ook terug in de beoordelingen van de bezoekers op de website. Landal Waterpark Terherne scoort in het algemeen een 8,4, wat hoog is. De accommodaties scoren een 9,5 en de ligging krijgt van de bezoekers zelfs de allerhoogste score: een 10. Laurens Taekema, eigenaar van Parkvakanties, snapt wel waarom het park zo populair is: “Alleen al door te kijken naar de foto’s van het park krijg je het ultieme vakantiegevoel. Prachtige huizen aan het water! En met een sloep of zeilboot vaar je zo het Friese water op. Wat wil je nog meer?”.

Luxe waterwoningen

Eén van de populairste onderdelen van Landal Waterpark Terherne zijn de luxe accommodaties. Gasten slapen er in een van de luxe waterwoningen, die – de naam zegt het al - direct aan het water liggen Dit garandeert een mooi uitzicht en rust, iets wat veel mensen zoeken tijdens een verblijf. De meeste waterwoningen hebben hun eigen aanlegsteiger dus gasten hebben direct toegang tot het water. Daarnaast hebben de waterwoningen ( ze zijn er van 4 tot 10 personen) een luxe inrichting, keuken en badkamer. Sommige met sauna, zonnehemel, wasmachine of buitendouche. In de ruime tuin is het goed toeven op de ligstoelen. De waterwoningen zijn vrijstaand en hoewel kleinschalig is het park ruim opgezet, met ruimte genoeg voor buitenactiviteiten.

Middenin het Friese merengebied

Landal Waterpark Terherne krijgt op Parkvakanties een 10 voor ligging. Het park ligt dan ook perfect voor uitstapjes in de waterrijke omgeving. Per boot (op het park te huur) varen gasten zo de Terhernster Poelen op en ook de oversteek naar het Sneekermeer is zo gemaakt. Gasten die liever aan wal blijven kunnen wandelen of fietsen. Naar historische plaatsen als Sneek en Joure bijvoorbeeld, maar ook Leeuwarden is dichtbij. Het park is perfect voor alle type gasten. Senioren, gezinnen, vriendengroepen. Voor iedereen is er in de omgeving wel iets te doen. Denk voor de kinderen bijvoorbeeld aan het nabijgelegen Kameleondorp. Ook het dorp Terherne zelf is een bezoek waard.

Eén van de bezoekers van Parkvakanties vat het nog eens mooi samen: “Wat een topper! De huizen zijn schitterend (zowel binnen als buiten) en hebben een prachtige ligging aan het water. Watersportliefhebbers zullen zich hier de koning te rijk voelen. De omgeving is ook erg mooi en Terherne zelf een leuk Fries dorpje. Wij komen zeker nog eens terug!”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.