Aangeboden door: sweetlivingshop.nl

Kunnen rotan stoelen buiten blijven staan na de zomer?

Foto: Pixabay

Op het moment schijnt het zonnetje in Nederland, maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Na de zomer zal het najaar en uiteindelijk de winter weer om het hoekje komen. Is het dan verstandig om de rotan stoelen naar binnen te halen? In principe zijn deze exemplaren wel bestand tegen weer en wind, maar alsnog wordt aangeraden om ze beschut te plaatsen. Zo geef je de stoelen namelijk een langere levensduur, wat uiteraard van belang is.

Zo onderhoud je de stoelen van rotan

Het is dus beter om de stoelen van rotan toch beschut neer te zetten tijdens het lugubere weer. Alsnog is het natuurlijk logisch dat je ze niet constant naar binnen wilt halen. Je kunt er daarom voor kiezen om ze altijd in de schuur neer te zetten tijdens het najaar en de winter, maar het is ook mogelijk om ze onder een veranda of afdak te zetten. Zo zal het vocht normaalgesproken niet op de stoelen komen. Als je ze alsnog in de open lucht zet dan is het van belang om de rotan stoelen goed te onderhouden. Dit doe je door direct na een bui de stoeltjes af te nemen met een droge doek. Desondanks is het alsnog verstandig om ze af te dekken, doe dit met bijvoorbeeld een zeil of een hoes. Dit is hoe dan ook beter voor de stoelen van rotan.

Dit zijn de verschillen tussen de rotan stoelen

Als je op zoek bent naar rotan stoelen op een site als Sweetlivingshop.nl dan zul je al snel zien dat er een paar verschillende varianten verkrijgbaar zijn. Zo zijn er stoelen die geheel van rotan zijn gemaakt. Deze exemplaren zijn beter bestaand tegen de weersinvloeden dan de stoelen die gedeeltelijk geproduceerd zijn van metaal. Bij zulke producten is het onderstel over het algemeen van metaal gemaakt, wat uiteraard minder bestand is tegen weer en wind dan rotan. Metaal gaat hierdoor namelijk roesten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zulke stoelen van rotan en metaal moet je dus zeker beschut neerzetten, wat dus over het algemeen sowieso een goed idee is bij rotan stoeltjes.

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.