Aangeboden door: Kees Smit Tuinmeubelen

Hoe richt je de tuin herfstproof in?

-

Wat zijn de do’s en don’ts? Dit zijn allemaal vragen die op je afkomen wanneer je het najaar tegemoet gaat. Maar hoe lekker is het om het hele jaar buiten te kunnen zitten onder bijvoorbeeld de gezellige overkapping. Pak een lekkere warme deken en zet de kachel aan.

Wat zijn de do’s en don’ts

De don’ts zijn eigenlijk voor de hand liggend. Neem afscheid van de zomer. De zomerse accessoires zijn leuk voor de warme zomerse dagen. Voor de koudere dagen zijn andere accessoires passend. Gebruik in de herfst en winter bijvoorbeeld dikkere materialen, kaarsen en gaslantaarns. Deze stralen warmte uit, maar belangrijker nog, ze geven ook warmte af. Zo zit je er heerlijk bij onder de overkapping.

Verleng het buitenleven

Een tuin is eigenlijk de verlenging van je woon- en eetkamer. Een gezellig plek waar je heerlijk kunt relaxen, dineren, borrelen en spelletjes spelen. Dit moet dan ook een fijne en leuke plek zijn om te kunnen zitten. Richt je tuin en overkapping dan ook leuk in alsof het bij je huis hoort. Wil je meer weten over het inrichten lees dan verder.

De inrichting van de overkapping

Je kunt ervoor kiezen om een compleet andere stijl buiten aan te nemen ten opzichte van binnen. Het is ook een optie om de stijl door te trekken. Kijkend naar tuinmeubelen zijn er steeds meer nieuwe designs die een overkapping het gevoel geven van een tweede woonkamer. Bij Kees Smit Tuinmeubelen vind je bijvoorbeeld loungesets die eruitzien als een loungebank voor binnen. De stijl van binnen naar buiten doortrekken is daarom steeds eenvoudiger. Voor de herfst heb je wel een goede kachel of vuurtafel nodig in je overkapping. Of bijvoorbeeld (glazen) deuren die goed kunnen sluiten.   

Tip: wil je heerlijk relaxen onder de overkapping? Hang dan een mooie hangstoel aan een van de balken en leg hier mooie sierkussens in met bijvoorbeeld een schapenvachtje. Een perfecte plek om nog te genieten van het buitenleven.  

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.