Heeft gevelreiniging nut?

provareiniging.nl

Je zal het vast nog niet vaak gehoord hebben; gevelreiniging. Je gevel staat door weer en wind buiten, je woonruimtes te beschermen tegen alles wat maar van buiten naar binnen wil! Het is daarom belangrijk om deze af en toe te onderhouden. Als je niet regelmatig onderhoud pleegt aan je gevel, kan het maar zo zijn dat je bijvoorbeeld ineens vochtplekken binnen hebt. Of dat er na verloop van tijd een enorme klimop tegen je gevel op is gegroeid. Enorm zonde! Hieronder vertellen wij wat meer over de mogelijkheden van gevelreiniging.

Regelmatig reinigen van je gevel

Door je gevel regelmatig te reinigen bescherm je je huis, bescherm je de isolatiewaarde van je gevel én ziet je woning er ook nog eens gelikt uit! De aanslag op je gevel kun je soms al wel zelf met de hogedrukreiniger wegspuiten. Bij veel aanslag is het inschakelen van een specialist nodig om het echt ‘’goed’’ te doen. Deze partijen gaan vaak aan de slag met chemische middelen, waardoor de gevel mooi schoon wordt. Heb je die middelen zelf? Zorg voor een goede afvoer, want het is vanwege het milieu niet wenselijk dat het in de put terecht komt!

Grijze aanslag

Als we het over grijze aanslag hebben, dan hebben we het over metaal-oxidatie. Deze aanslag is een chemisch proces waar je weinig aan kan doen. Deze aanslag komt vaak voor op vochtige plekken. Je kan dit schoonkrijgen door een professionele partij je gevel te laten reinigen door middel van het zogenaamde ‘’stralen’’.

Verschillende steensoorten

Niet iedere gevel is hetzelfde. Denk aan de variaties in materialen. Zo heb je gevels van beton, maar ook van kalkzandsteen en rode baksteen. Wist je dat je betonnen stenen het best kan reinigen met stoom? Met een stoomreiniging haal je de groene aanslag weg. Om te voorkomen dat je vervolgens elk jaar aan de slag moet gaan met gevelreiniging, kun je gelijk na reiniging je gevel (laten) impregneren.

Stoomreinigen zelf doen?

Stoomreinigen kun je in principe wel zelf doen. Regel een goede hogedrukreiniger en ga ermee aan de slag. Maar is het zomaar even met de hogedruk eroverheen en klaar? Nee! Je hebt namelijk verschillende technieken voor verschillende gevels. Heb je lichtgele stenen? Maak dan gebruik van de nevelstraaltechniek. Gaat het om stucwerk? Gebruik dan heet water en een redelijk simpel reinigingsmiddel.

Gevelreiniging door pro’s

Het is verstandig om je gevelreiniging uit te besteden aan mensen die er echt verstand van hebben. Partijen zoals Prova Reiniging hebben alle middelen, apparatuur en kennis in huis om jouw gevel zo goed mogelijk te reinigen. Je ziet echt het verschil tussen een gevel die gereinigd is door een professional en één die door jezelf is gereinigd. Een gevel die gereinigd en geïmpregneerd is, heeft een langere levensduur en het geeft je pand een strakke uitstraling!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.