Aangeboden door: Prominent

Even niets doen in je stoel. Doen we dat nog?

-

Iedereen is druk. Werk, sociale leven, sporten, continue alles volgen. Hoe vaak zie je nog iemand niets doen? Kijk maar naar de mensen in de wachtkamer bij de tandarts, in de trein, het terras: iedereen tuurt naar zijn smartphone of tablet. We voelen ons schuldig als we niets doen. Het druk blijven hebben, zorgt voor een kick. Door telkens je mail, social media, etc. te checken wordt er in je hersenen dopamine aangemaakt. Dit zorgt voor een roes in je hoofd waardoor je er niet mee kunt stoppen en jezelf elke keer weer betrapt met de telefoon in je hand.

Het belang van niets doen

Niets doen en verveling hebben een belangrijke functie, Blijkt uit verschillende internationale onderzoeken. Verveling heeft een hele waardevolle kant, want het kan onbewuste denkprocessen stimuleren. Onze verbeelding en creativiteit kunnen er zelfs door worden gestimuleerd.

Iedereen kan uitrusten, niet iedereen kan relaxen

Hoe vaak maak je nog de tijd om ultiem te relaxen? De tijd te nemen voor jezelf, je lichaam laten rusten en je te gedachten verzetten? Ruim 1/3 van de Nederlanders weet thuis niet goed te ontspannen, terwijl dit hartstikke belangrijk is. Het is daarom goed om bewust wat rust in te plannen in je leven. Gewoon een avond lekker thuis, een moment voor jezelf. De batterij opladen, zodat je er daarna weer tegenaan kan. Dat is pas relaxen. 

Relaxen begint met lekker zitten

De basis van ontspannen is een juiste omgeving waarin je rust kunt pakken. Dat kan op een zachte bank zijn, maar voor de juiste ondersteuning voor lichaam en spieren biedt een relaxfauteuil de meest complete oplossing. Tegenwoordig worden relaxstoelen en fauteuils in alle soorten, maten en materialen geleverd. Zo zijn er industriële relaxfauteuils, landelijke relaxstoelen en tevens moderne en tijdloze fauteuils. Ook kun je kiezen voor een draaifauteuil . Voor ieder een stoel op maat, zodat heel Nederland dat ultieme moment van rust kan beleven

Hoe kun je beginnen met relaxen?

Lekker zitten in een fijne stoel zorgt al voor ontspanning, maar je lichaam komt pas echt tot rust als je relaxed in een stoel op maat. Je lichaam wordt dan perfect ondersteund waardoor ook al je spieren tot rust komen. Echt comfort is millimeterwerk. Kies daarom voor een specialist in zitmeubelen zoals Prominent in Leeuwarden .

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.