Aangeboden door: mouwlengte7.com

Een mouwlengte 7 overhemd, wat is dat?

Foto: mouwlengte7.com

Een mouwlengte 7 overhemd is een overhemd dat speciaal gemaakt is voor lange mannen. De meeste overhemden worden gemaakt met de standaard mouwlengte. Deze overhemden zijn voor lange Nederlandse mannen aan de korte kant. De Nederlandse man is namelijk de langste man ter wereld met een gemiddelde lengte van 182.5 cm.

Speciaal voor de lange mannen worden er extra lange overhemden gemaakt. Een extra lang overhemd, met andere woorden mouwlengte 7 heeft een mouwlengte van tenminste 70cm, waarbij een mouwlengte van 72cm vaak de standaard is. Echter, er zijn een aantal merken die nog langere mouwen maken, zoals John Miller mouwlengte 7 . Deze shirts hebben een mouwlengte van 75cm. Ben je benieuwd naar wat mouwlengte 7 precies is en wat de voordelen er van zijn? Lees dan snel verder.

Wat is mouwlengte 7?

De term mouwlengte 7 komt van de lengte van de mouw van een heren overhemd. Normale overhemden, confectie overhemden, hebben een standaard mouwlengte. De lengte van de mouw zit tussen de 64 en 68 centimeter. Het is de lengte gemeten van de kop van de schouder tot aan het uiteinde van de manchet. Dat betekent dus gelijk ook dat de term mouwlengte 7 staat voor een mouwlengte van een overhemd tussen de 70 cm en 79,9 cm. Waarbij gezegd moet worden dat een mouwlengte van 79 centimeter nauwelijks voorkomt. De meest voorkomende mouwlengte van mouwlengte 7 overhemden is rond de 72 cm.

Zijn er meerdere mouwlengtes?

In het land der overhemden bestaan er drie mouwlengtes. Dat zijn mouwlengte 5, mouwlengte 6 en mouwlengte 7. Mouwlengte 6 sluit het best aan bij de gemiddelde West-Europees . De mouwen van deze overhemden zijn tussen 60cm en 69cm lang. Ongeveer 60% van de Nederlandse mannen dragen overhemden met mouwlengte 6. Mouwlengte 5 is in tegenstelling tot 7 gemaakt voor de man met kortere armen. Het zal in dit geval niet veel voorkomen dat de mouwen daadwerkelijk 50 centimeter is, maar eerder tussen de 58-59. Dit komt doordat het vaak een kwestie is van enkele centimeters.

Hoe meet je de mouwlengte op?

Zoals benoemd kun je de mouw van het overhemd op meten, maar mocht je nog geen mouwlengte 7 overhemd hebben, dan dien je zelf je arm op te meten. Via de Europese methode meet je altijd vanaf de top van de schouder, waar de arm begint, tot aan de pols. Vervolgens is het verstandig om voor het kopen van een nieuw overhemd de maattabel te raadplegen. Weet je zeker dat je een mouwlengte 7 overhemd nodig heb, kijk dan eens naar het merk Sleeve7. Dit merk is gespecialiseerd in het maken van overhemd met extra lange mouw .

Wat zijn de voordelen van mouwlengte 7?

Het voordeel van overhemden met mouwlengte 7 is dat naast de mouwen ook de ruglengte of het achterpand langer is. De ruglengte neemt in verhouding tot de mouwlengte toe. Daardoor zullen lange mannen die mouwlengte 7 overhemden nodig hebben niet de gehele dag bezig zijn om het overhemd weer goed terug in de broek te stoppen na één keer uitrekken. Ideaal!

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.