Drie basisregels voor het kiezen van de perfecte zomerse kantooroutfit

foto: heerenzaak.nl

De zon straalt, er is geen wolkje aan de lucht en de temperatuur stijgt tot boven de 25 graden. Het liefst wil je een dagje aan water spenderen, maar helaas, je moet naar het werk. Het belooft een hete dag op kantoor te worden, maar dankzij onderstaande herenkleding tips kun je de pijn verzachten. Een zomerse, nette werkoutfit zal je al meteen veel beter doen voelen. Lees snel verder en kom te weten hoe je de perfecte outfit voor een zomerse dag op kantoor samenstelt.

Terwijl je voor je kledingkast staat, hoor je de weerman een hete dag met veel zon voorspellen. Jij moet naar kantoor en staat voor een dilemma: kies je voor het warme, nette pak of ga je voor de casual look?

Voor een warme vakantiedag denk je waarschijnlijk niet lang na over je zomerse outfit: T-shirt, short, slippers… Et voilà, klaar. Maar wanneer je naar kantoor moet en zeker als je daar met klanten in contact komt, ligt dat toch enigszins anders. Slippers zullen al snel een onprofessionele indruk maken, vandaar deze drie basisregels voor zomerse kledij op het werk

1. Korte broek: not done?

De meeste werkgevers hebben een document met huisregels, ook wat kleding betreft. Je doet er goed aan om deze eerst door te nemen. Heel wat bedrijven stellen het bijvoorbeeld niet op prijs dat je als man in een korte broek komt werken. Als dat bij jouw werkgever het geval is, dan is een nette chino het perfecte alternatief.

Ga specifiek voor een chino uit de zomercollectie, want die zijn gefabriceerd uit dunnere en ademende stoffen, waardoor ze veel luchtiger zijn. Je vindt ze in zowat alle kleuren, maar durf in de zomer eens voor een frisse, lichte kleur te gaan. Beige of lichtgroen zijn bijvoorbeeld ideaal.

2. Vermijd blote voeten

Sandalen, slippers en alle andere open vormen van schoenen vermijd je als man beter op de werkvloer. Het oogt niet erg professioneel en is door veel werkgevers niet toegestaan. Maakt jouw werkgever er geen probleem van en wil je absoluut in sandalen naar het werk? Zorg er dan tenminste voor dat je voeten net en verzorgd zijn.

Een betere keuze dan open schoenen zijn sneakers, bootschoenen of stoffen veterschoenen. Zorg dat je schoenen ademend zijn en draag steeds sokken die het zweet opvangen. Ga ook hier voor frisse kleuren. Met wit, bruin of beige zal je zeker niet uit de toon vallen.

3. Nette bovenkleding

Qua bovenkleding zijn er weinig beperkingen. Bij bepaalde bedrijven kun je een T-shirt dragen, maar waar er een iets nettere dresscode heerst, is een overhemd of poloshirt opportuun. Kies op hete dagen voor een model met korte mouwen, al is een overhemd met lange mouwen ook vaak goed te verdragen in de zomer. Rol desnoods je mouwen netjes op.

Extra tip: hoewel het buiten boven de 25 graden is, kan er op kantoor airconditioning aanwezig zijn. Houd daarmee rekening en neem ook op de warmste dagen een vest, trui of blazer naar het werk mee. Het zou zonde zijn wanneer je het koud krijgt op de heetste dagen van het jaar!

Ben je op zoek naar mooie herenkleding in een passende maat? Kijk dan eens op de website heerenzaak.nl . Een volledige herenkleding collectie online. 

 

 

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.