Aangeboden door: Overhemden.com

Desoto Shirts: het meest flexibele overhemd

-

Desoto is met zijn overhemden een nieuwe weg ingeslagen. Overhemden moeten volgens het merk namelijk flexibel kunnen zijn. Op deze manier wekt een shirt geen irritatie meer op bij mannen die de hele dag een pak dragen. Het colbert zorgt ervoor dat het overhemd niet overal lekker soepel zit. Desoto maakt zijn shirts flexibel met stretch, zodat het op elk moment van de dag lekker blijft zitten.

De hamvraag is hier: hoe krijgt dit merk het voor elkaar? Kom in dit artikel alles te weten over de oorsprong van het revolutionaire overhemd van Desoto met een jersey weving.

Het merk Desoto en zijn overhemden

Het merk Desoto maakt haar jersey overhemden herkenbaar door geen naairanden in het overhemd te verwerken. Het merk naait de shirts op een speciale manier, zodat de naad geen ergernis veroorzaakt. Het is een revolutie op gebied van overhemden. Het gebrek aan naairanden zorgt voor een gestroomlijnde look. Dit wordt gerealiseerd door de zomen, de twee randen die de naairand vormen, op het ruggedeelte te positioneren in plaats van op de schouders. Bij de schouders zitten natuurlijk de armen. Die bewegen gedurende de dag erg veel. Door de naden daar weg te halen, bespaar je een hoop wrijving van de naden die daar normaal gesproken zouden zitten. Desoto is een van de weinige merken die zo zijn overhemden vervaardigd. De weving en de manier van draaien dragen bij aan de ongekende mate aan bewegingsvrijheid in het relatief aangesloten overhemd.

Wat is een jersey weving?

Om te begrijpen hoe een overhemd met jersey weving precies aanvoelt, is het van belang te begrijpen wat een jersey weving precies inhoudt. Een jersey weving wordt mogelijk gemaakt door een breimethode. Omdat het een erg fijne methode is, ziet deze er nog formeler uit dan andere breivarianten. Door het breien van het overhemd, wordt de weving wat dikker. Hiermee wordt je outfit een stuk meer casual. Het breien van het shirt, maakt het hemd heel zacht. Bovendien wegen de shirts weinig en ademen ze zeer goed. Met warm weer kun je dit overhemd aantrekken zonder je druk te maken om transpireren. .

De verschillende soorten jersey wevingen

In het algemeen kent men een aantal jersey wevingen. Er is in de afgelopen tijd veel geëxperimenteerd op gebied van breimethodes bij het maken van overhemden. Dit zijn de andere jersey weving alternatieven:

  • Cloqué jersey, valt op door zijn ribbelige structuur
  • Jacquard jersey bestaat vaak uit meerdere is samen te stellen uit talloze mogelijkheden op gebied van kleur, materiaal en motief.
  • Interlock jersey, deze jersey weving ziet er normaal en binnenstebuiten hetzelfde uit
  • Double jersey, die zich kenmerk door het gebruik van twee sets naalden
  • Single jersey, waarbij één set naalden wordt gebruikt

Bovendien hoeft een jersey hemd niet gestreken te worden, want het kreukt niet. Jersey overhemden zijn namelijk strijkvrij. De strijkvrije eigenschap van een overhemd wordt verkregen door een chemisch proces. De stof formaldehyde is een van de stoffen die dit voor elkaar krijgt. Door middel van deze stoffen worden alle moleculen die in katoenwol zitten achter elkaar in een lijn geplaatst. Na dit proces is er dus een verzameling moleculen ontstaan die in evenwijdige lijnen naast elkaar liggen. De stof wordt hiermee een stuk stijver. Dit zorgt voor de strijkvrijheid van het overhemd. Het is helaas het geval dat na een x aantal keer wassen, het overhemd deze luxe verliest. De overhemden van Desoto kunnen heel wat wasbeurten mee, voordat dit gebeurt gelukkig.

De jersey wevingen in het Desoto waarborgen een comfortabele bewegingsvrijheid, ondanks de aangesloten pasvorm. Dit komt omdat de manier van weven het shirt op een natuurlijk manier uit kan laten rekken. Op deze manier blijft het shirt intact, ondanks dat het uitrekbaar is.

Waar kun je Desoto kopen?

Desoto brengt twee keer per jaar een grote collectie overhemden uit. Stenen winkels hebben meestal maar een bepaald aantal shirts van bijvoorbeeld Desoto. Terwijl Desoto wel 100+ nieuwe overhemden per jaar maakt. Om de gehele collectie van Desoto shirts te bekijken, kun je het beste online kijken. Kijk bijvoorbeeld bij Overhemden.com - de grootste collectie Desoto overhemden online. 

De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.