De voordelen van een rechthoekig opzetzwembad in je tuin

-

De lente is weer volop op gang gekomen. De zomer in aantocht. Meer dan ooit willen we naar buiten. Heerlijk genieten van het zonnetje en de buitenlucht.

De tuin is natuurlijk bij uitstek dé plek om heerlijk te ontspannen. Vanaf je terras genieten van alles dat bloeit. Heerlijk in een boek duiken of je krantje lezen. Gezellige zomeravonden met je gezin, familie, de buren of vrienden.

Je eigen buitenzwembad in de tuin

De ideale tuin is een perfect verlengstuk van je huis. Een plek waar je na je werk of in het weekend tot rust kunt komen. Zeker als we weer zo’n warme zomer krijgen, waarbij je liever buiten vertoeft dan binnen. Verkoeling zoekend in je eigen tuin. Een perfecte manier om dat te doen, is het plaatsen van je eigen zwembad.

Nu kun je natuurlijk denken, een privé-zwembad in de tuin? Is dat niet alleen weggelegd voor mensen met veel geld?

Dat was vroeger inderdaad zo, maar er zijn tegenwoordig zoveel alternatieven. Zoals een oersterk opzetzwembad dat je in lente opzet en in de herfst weer kunt opbergen.

De voordelen van een zwembad in de tuin

De voordelen van een eigen zwembad zijn legio. Het eerste voordeel is uiteraard dat je je eigen bad aan huis hebt. Zwemmen wanneer je wilt en met wie je wilt. Op elk moment van de dag. Meteen na je werk, of in het weekeinde. In de vroege ochtend of ’s avonds laat. Een stukje vrijheid waar ieder mens van nature behoefte aan heeft.

Daarbij zorgt een zwembad natuurlijk ook voor de nodige lichaamsbeweging en ontspanning. Naast het vele plezier dat jij, samen met anderen, in het zwembad kunt beleven.

Een rond of rechthoekig zwembad?

Als we aan een opzetzwembad denken, komt mogelijk al snel het ouderwetse, ronde zwembadje op. Dat wegwerp-zwembad dat na drie keer gebruiken vaak al al zijn stevigheid verloor. Dermate slap werd, dat je spoedig vreesde er elk moment samen met het badwater uit te kunnen tuimelen.

Tegenwoordig zijn er echter vele soorten oerdegelijke opzetzwembaden te koop. Ronde baden, maar in toenemende mate ook rechthoekig. Met name omdat een rechthoekig zwembad vele voordelen biedt.

De pluspunten van een rechthoekig opzetzwembad

Een eerste voordeel is de rechthoekige vorm, die overeenkomt met de vorm van de meeste percelen. Je huis, maar ook de ruimte eromheen. Met andere woorden, grote kans dat ook jij over een vierkant erf, terras of gazon beschikt. Een rechthoekig opzetzwembad zorgt er met name voor dat je het resterende deel van je tuin optimaal kunt blijven gebruiken.

Een ander voordeel is dat een rechthoekig bad de gebruiker meer bewegingsruimte bezorgt. Dermate zelfs dat je er een bescheiden baantje in kan trekken. Dat willen zeggen, jijzelf. Voor de kleinsten onder ons kan het zelfs een heuse sportieve prestatie zijn. Hun eerste baantje in een zwembad.

Daarbij is er in een rechthoekig zwembad ook genoeg ruimte om eens lekker rond te dobberen op een luchtbedje. Wat wil je nog meer?

Top-kwaliteit rechthoekige zwembaden

De moderne opzetzwembaden zijn van de hoogste kwaliteit. Supersterk doordat de zijwanden veelal uit meerdere lagen bestaan. Waarbij zowel de binnen- als buitenzijde van duurzaam PVC zijn gemaakt. Daarbij wordt het hele bad gedragen door een ijzersterk basisframe dat zorgt voor de nodige stabiliteit.

Daar waar bij een rond bad de waterdruk gelijkmatig wordt verdeeld, is die in een rechthoekig bad geconcentreerd op de hoeken. Een nadeel dat de fabrikanten van de opzetzwembaden perfect hebben opgelost door de hoeken extra te verstevigen.

Kortom, een veilig product dat je snel kunt opzetten/afbreken, maar dat je ook gemakkelijk kunt verplaatsen. Goed betaalbaar bovendien. Zeker als je weet dat een kwalitatief verantwoord en veilig opzetzwembad met allerlei extra’s komt. Waaronder:

  • een veiligheidsladder
  • een filterpomp
  • een grondzeil
  • een afdekzeil
  • een koppelstuk voor de tuinslang voor de waterafvoer
  • een handleiding
  • reparatiesetje

Een opzetzwembad, een gezonde investering

Om de komende tijd optimaal te genieten van de buitenlucht is een degelijk, onderhoudsvriendelijk opzetzwembad een prima investering. Niet alleen voor deze zomer, maar ook die van toekomstige zomers. Een garantie voor veel plezier, maar ook voor lichaamsbeweging en ontspanning.

Een zwembad-constructie dat, in tegenstelling tot een vast zwembad, aan het einde van het seizoen snel kan worden afgebroken en opgeborgen. Tot het volgende jaar uiteraard, als je met de eerste lentedagen de zomerse kriebels weer voelt opkomen.

Een betrouwbaar adres

Elke serieuze investering of aankoop willen we altijd samen laten gaan met een betrouwbaar koopadres. Een winkel die je een gegarandeerd veilig en duurzaam zwembad kan leveren. Een heuse specialist, zoals de winkelketen Heuts .

Een erkend Limburgs familiebedrijf met een lange historie dat zich voornamelijk heeft toegelegd op kwalitatieve vrije-tijds-artikelen Een bedrijf bovendien met een persoonlijke benadering, die je met raad en daad bij kan staan in je keuze voor het juiste opzetzwembad naast je eigen huis.

Op naar een heerlijke zomer buiten de deur, in je eigen tuin.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.