Aangeboden door: 27vakantiedagen.nl

De mooiste natuurgebieden en nationale parken van Nederland

Foto: Shutterstock

De kans is groot dat je al wel eens van de term natuurgebieden en nationale parken gehoord hebt. Echter is het niet altijd helemaal duidelijk wanneer het om een natuurgebied en wanneer het om een nationaal park gaat.

Een nationaal park is een aaneengesloten natuurgebied van minstens 1000 hectare. Dit natuurgebied kan bestaan uit water, bos en andere natuurterreinen. Er zijn in ons land veel van deze natuurgebieden. De mooiste natuurgebieden en nationale parken van Nederland liggen verspreid of het hele land. Hierdoor is niet iedereen gelijk gestemd over hét mooiste natuurgebied, want welk natuurgebied is nou eigenlijk het mooist?

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Het nationaal Park de Hoge Veluwe ligt in Gelderland. Dit is één van de meest veelzijdige natuurgebieden en nationale parken van Nederland . Dit komt door de uitgebreide flora en fauna in dit gebied. Doordat het natuurgebied zo veelzijdig is, kun je er gezellig fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. Dit gebeurt dan ook vaak, het park de Hoge Veluwe staat erom bekend dat het door vele recreatief gebruikt wordt. Voor vele natuurliefhebbers is dit logisch, het park heeft immers een prachtig bos- en heidelandschap. Het landschap is gevormd door de stuwwallen, deze stuwwallen zijn bij elkaar gekomen in de ijstijd. Daarnaast is het een van de weinige parken waar je het gehele jaar naar toe kunt, het is het hele jaar mogelijk om mooie beelden te zien. Je kunt er bijvoorbeeld in de lente op zoek gaan naar jonge dieren, dit in combinatie met de bloei van de natuur, zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Ook is is het één van de beste locaties om burlende herten te spotten. Bovendien vind je er veel edelherten, wilde zwijnen, reeën en boommarter. Kortom, het nationaal park de Hoge Veluwe is niet voor niets een van de bekendste parken van Nederland. 

Nationaal Park de Biesbosch

Naast het prachtige landschap van de Hoge Veluwe, is het nationaal park de Biesbosch ook zeker de moeite waard. Het park de Biesbosch ligt in Zuid Holland, vlakbij Dordrecht. In dit nationale park leven veel verschillende dieren. Het gebied bestaat voornamelijk uit waterwegen. Daarnaast beschikt het natuurgebied over prachtige wandel- en fietsroutes. Deze routes lopen langs alle verschillende waterwegen in het gebied. Kortom, houd je van water? Dan is het Nationaal park de Biesbosch zeker een aanrader.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is erg populair bij wielrenners. Dit komt doordat het park beschikt over meerdere bijzondere fietsroutes met veel afdalingen. Deze afdalingen, in combinatie met de mooie natuur, zorgen ervoor dat de omgeving erg geliefd is bij wandelaars, fietsers en mountainbikers. Het nationale park ligt in Overijssel, vlakbij Hellendoorn en Holten. Ben je van plan om dit park te bezoeken? Ga dan een keer vroeg in de ochtend. Wanneer je het park ‘s ochtends vroeg bezoekt, zul je één van de weinige in het park zijn. Dit zorgt voor veel rust. Bovendien beschikt het park over veel verschillende horecagelegenheden. Hierdoor is kun je ‘s ochtends genieten van een lekkere kop koffie en misschien wel een puntje gebak.

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bezoek dan eens de website van 27vakantiedagen !

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.