De ideale oplossing: haardvuur uit het stopcontact

Foto: flamboyanthaarden.nl

Elektrische haarden maken een enorme opkomst. Het vuurbeeld lijkt levensecht en het hout lijkt alsof het rechtstreeks uit het bos komt. Het gloeibed en de vlammen lijken op het echte werk! En bovenal: haardvuur dat uit het stopcontact komt is natuurlijk een ideale oplossing. Dankzij de innovaties van de elektrische haard is hij nu een volwaardig alternatief voor een gashaard en voor de houtkachel!

Populariteit heeft even op zich laten wachten

Het heeft even geduurd voor de elektrische haard zo populair werd. Voorheen stond de haard namelijk bekend als een haard die vooral nep vuur liet zien. De echte kampvuur-sfeer werd daarmee niet nagebootst. De grote namen in de haardenindustrie zagen ook in dat dit niet langer zo kon. Door veel tijd en geld te besteden aan innovaties rondom de technieken van de haarden, heeft de elektrische haard nu een driedimensionaal, realistisch vuurbeeld die er spannend uitziet en alle zintuigen prikkelt!

Wat maakt de elektrische haard verder populair?

Naast het realistische vuurbeeld zijn er meer redenen die ervoor zorgen dat steeds meer huishoudens een elektrische haard aanschaffen. Hoewel houtkachels en gashaarden steeds schoner en efficiënter worden, hebben ze lang niet zo’n rooskleurig toekomstbeeld als de elektrische sfeerhaard. Dit is te wijten aan de milieubelastende eigenschappen. Zo zijn er rondom houtkachels en gashaarden steeds strengere wet- en regelgeving. Een elektrische haard daarentegen is een duurzame keuze: je plugt de stekker in het stopcontact en klaar! Geen schoorsteen waar roetdeeltjes uitkomen en geen C02-uitstoot. Ideaal!

Minder sterke behoefte aan verwarming

Onze woningen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. De verwarming wordt geregeld door de centrale verwarming. Daarom is de belangrijkste functie van een haard veranderd. Voorheen was het verwarmingselement de belangrijkste eigenschap, hedendaags is dat het sfeerbeeld in combinatie met de duurzaamheid. In een elektrische haard vindt geen verbranding plaats, waardoor deze niet warm wordt. Toch is het wel mogelijk bij sommige haarden! Een aantal haarden beschikt namelijk over een warmte element. Deze bedien je eenvoudig met een aan- en uitknop!

De sfeer heeft de hoogste prioriteit

Zoals we net al aangaven is de functie van de haard enorm veranderd: van verwarmer naar sfeerbrenger. Na een avond hard werken is niets zo heerlijk als met het gezin rondom de verwarming te zitten. Helaas kent de elektrische haard een grote concurrent: de televisie. Daarom kun je bij Flamboyant Haarden zelfs de tv boven haard laten plaatsen! Zo voeg je het beste van twee werelden samen!

Ben jij al overtuigd?

Het hele jaar door sfeer en gezelligheid, eenvoudige plaatsing, geen schoorsteen of luchttoevoer nodig: dit zijn de voordelen van een elektrische haard. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact! Ben jij al overtuigd?

Je kunt deze onderwerpen volgen
Aangeboden
De redactie van de Leeuwarder Courant is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.