Winnend ONS van laatste plaats af in derde divisie (+video)

ONS Sneek heeft de laatste plaats in de derde divisie verlaten dankzij een 5-1 overwinning op Spijkenisse. Curty Gonzales, Gendridge Prijor, Michael Lanting, Fabian Stevens en een eigen treffer van de gasten bezorgden de Snekers de eerste competitiezege.

ONS begon op eigen veld heel behoorlijk, met kansen voor Prijor (op de keeper) en Gonzales (voorlangs). Toch was er een ongelukkig moment van de gasten voor nodig om de 1-0 op het bord te krijgen. Spijkenisse-doelman Dyron Bijl kreeg een schot van Ale de Boer onvoldoende onder controle, waarna Vincent Verbond de bal ongelukkig op zijn been kreeg en deze in het doel belandde.

De 2-0 viel kort voor rust via een lage schuiver van Gonzales in de lange hoek. ONS dacht daarmee lucht te hebben, maar een verrassende vrije trap bracht Spijkenisse nog in de eerste helft dichterbij. De gasten gaven na de pauze direct gas, maar ONS scoorde al snel de 3-1. Tom Arissen begon aan een knappe solo, gaf de bal mee aan Prijor en die bleef voor het doel koel.

Op een paar benauwde momenten na kwam ONS daarna niet meer in de problemen en na de 4-1 van Lanting, uit een overtuigend binnengeschoten strafschop, was de winst zeker binnen. Fabian Stevens zorgde na een assist van Jan Dommerholt voor de kers op de slagroom. Omdat concurrenten ODIN '59 en Magreb '90 beiden verloren, stegen de Snekers direct drie posities op de ranglijst.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement