Voorbeschouwing (top)sport in de regio: de beslissingen vallen

Het (sport)weekeinde staat weer voor de deur. Het is de hoogste tijd om kort vooruit te blikken op de wedstrijden van de Friese sportverenigingen op de hoogste niveaus.

Vrijdag

Cambuur-RKC (20:00 uur)

Cambuur kan vrijdag de vierde periode winnen in de eerste divisie. Winst op RKC betekent bovendien dat de Leeuwarders als tweede eindigen in de eerste divisie. De wedstrijd is in een liveblog te volgen op LC.nl.

SC Heerenveen-Willem II (20:00 uur)

Na een bijzonder moeizame tweede seizoenshelft wil Heerenveen zich plaatsen voor de nacompetitie om Europees voetbal. Na de winter won de ploeg van coach Jurgen Streppel slechts drie keer. Joost van Aken is er dit seizoen niet meer bij. Hij ondergaat vrijdag een enkeloperatie. De wedstrijd tussen Heerenveen en Willem II is in een liveblog te volgen op LC.nl.

Voor Pele van Anholt is het een speciale wedstrijd. Hij staat met Willem II tegenover de ploeg waar hij jaren onder contract stond.

Zaterdag

VVOG-Harkemase Boys (14:30 uur)

Harkemase Boys plaatste zich al wel voor de nacompetitie. De zaterdag-derdedivisionist won vorige week de tweede periode. De Harkieten reizen zaterdag af naar Harderwijk om tegen VVOG te spelen. Die ploeg staat twee punten onder Harkemase Boys, dat zich zaterdag definitief veilig kan spelen in de derde divisie.

ONS Sneek-DVS'33 (15:00 uur) - LIVE

ONS Sneek heeft nog een paar puntjes nodig om veilig te zijn in de derde divisie. Tegenstander DVS uit Ermelo staat twee punten boven de Snekers. De wedstrijd tussen beide ploegen wordt door Podium.TV in samenwerking met de Leeuwarder Courant live uitgezonden en is te volgen op LC.nl.

LDODK-Dalto (19:00 uur)

LDODK plaatste zich niet voor de finale om de landstitel. Het verloor van TOP uit Sassenheim. In de ereklasse neemt LDODK het op tegen Dalto. LDODK speelt nu weer op het veld en niet meer in de zaal.

Zondag

VC Sneek-Flamingo's (15:30 uur) - LIVE

De ploeg van coach Petra Groenland staat op de tweede plaats in de kampioenspoule, 1 punt voor Set Up. Winst op Flamingo’s is zondag sowieso genoeg voor een finaleplaats tegen Sliedrecht. Set Up speelt zaterdagavond al tegen Alterno. Verliest Set Up, dan is Sneek zondag al voor het eigen duel zeker van een finaleplaats.

Passer-loper Hester Jasper (knieblessure) en libero Janieke Popma (woensdag tegen Alterno uitgevallen met een kuitblessure) zijn er zondag niet bij. Quinta Steenbergen doet vanwege haar zwangerschap dit seizoen niet meer mee.

De strijd om de titel wordt dit seizoen in twee wedstrijden beslist. Haalt Sneek de finale, dan speelt de ploeg op zondag 30 april om 15.30 uur thuis. De uitwedstrijd is dan op zaterdag 6 mei. Sliedrecht speelt in eigen hal nooit op zondag, uit respect voor de geloofsovertuiging van de aanhang.

De wedstrijd tussen beide ploegen wordt door Podium.TV in samenwerking met de Leeuwarder Courant live uitgezonden en is te volgen op LC.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement