Marrit Jasper naar Dresden

Volleybalster Marrit Jasper zet haar volleyballoopbaan voort bij DSC uit het Duitse Dresden. Bij de nummer drie van de Bündesliga tekent de 21-jarige Sneekse international voor een seizoen.

Jasper speelde zich vorig seizoen in de kijker bij laagvlieger Suhl uit de hoogste competitie. Die club kampte met financiële moeilijkheden en dreigde zich terug te trekken. Voor Jasper was dat een reden om elders te kijken. Suhl speelt dit seizoen toch weer in de Bundesliga.

DSC is weer een stapje hoger. ,,In Dresden spelen is een mooie belevenis’’, zegt Jasper op de site van vijfvoudig Duits kampioen DSC. ,,De atmosfeer is met de vele fans uniek. De club acteert op een hoger niveau en ik hoop weer bij te leren.’’

Jasper bereidt zich momenteel met het Nederlands team voor op het laatste pouleweekeinde in de World Grand Prix. Het is nog onduidelijk wanneer ze zich in Dresden bij haar nieuwe ploeggenoten meldt voor de training. Trainer Axel Waibl is blij met de komst van de Sneekse. ,,Marrit is een slimme, balvaste speelster die in het veld meerdere taken uit kan voeren.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement