Krachtproef Vitesse in Europa League

Na een absentie van vijftien jaar keert Vitesse donderdag terug in een Europees hoofdtoernooi. In de eerste groepswedstrijd van de Europa League, aanvang 21.05 uur, wacht meteen een krachtproef. Lazio komt in Arnhem op bezoek. De Italiaanse ploeg is één van de favorieten in groep K, waarin Nice donderdagavond zonder de geblesseerde Wesley Sneijder in België aantreedt tegen Zulte Waregem.

Trainer Henk Fraser van Vitesse wilde een dag voor de wedstrijd niet moeilijk doen over zijn opstelling. ,,Daar liggen ze bij Lazio toch niet van wakker'', liet hij weten. Middenvelder Thulani Serero (knie) en Arnold Kruiswijk (verdediger) zijn niet beschikbaar. Aanvaller Luc Castaignos begint op bank. Met een tweemansvoorhoede en een versterkt middenveld hoopt Fraser de Italiaanse ploeg succesvol te bestrijden.

Collega Simone Inzaghi gaf zijn basisteam nog niet prijs. Mogelijk krijgen nogal wat vaste krachten rust, onder wie ook international Stefan de Vrij. ,,Maar we zullen absoluut niet de fout maken om Vitesse te onderschatten'', verzekerde de Lazio-coach.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement