Cambuur treedt met verrassend middenveld aan tegen FC Oss

Cambuur jaagt vrijdag (20:00 uur) op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Daarvoor zal FC Oss moeten worden verslagen.

Trainer Marinus Dijkhuizen kiest voor een enigszins verrassend middenveld. Rechtsback Sai van Wermeskerken wordt net als aanvaller Xander Houtkoop op het middenveld geposteerd. Daan Boerlage staat daar, zoals gebruikelijk, ook.

Kevin van Kippersluis heeft een enkelblessure en kan niet meedoen. Mathias Schils is gepasseerd. ,,Hij zit in een mindere fase'', zegt Dijkhuizen. Jordy van Deelen staat voor het eerst dit seizoen in de basis. Martijn Barto mag weer in de spits beginnen.

Teleurstellend

Cambuur staat op een teleurstellende veertiende plaats in de eerste divisie. Het won nog maar twee keer in acht wedstrijden en heeft 9 punten. Dat zijn er 2 minder dan FC Oss, dat achtste staat.

Bij de Leeuwarders zit een aantal spelers langdurig in de lappenmand. Spits Karim Rossi heeft een middenvoetsbeentje gebroken en is er nog ongeveer een maand niet bij. Ook Alvin Daniels en Darren Rosheuvel (beiden hamstring) kunnen nog niet spelen.

Opstelling Cambuur

Bertrams; Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Peersman, Van Wermeskerken, Boerlage, Houtkoop; Kallon, Barto, Mathieu.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement