Cambuur houdt punt over aan vreemde voetbalavond

Er gebeurde een heleboel vrijdag rond de wedstrijd Cambuur-Jong Utrecht. Maar ondanks de incidenten op en naast het veld werd de wedstrijd uiteindelijk uitgespeeld en zag het publiek ook nog een enerverende wedstrijd. Einduitslag: 2-2.

Tijdens de warming-up kwam de regen met bakken naar beneden. Toen de spelers om 20.00 uur het veld opkwamen voor de aftrap, oordeelde scheidsrechter Oostrom dat het veld door de regen onbespeelbaar was geworden. De grootste bulten op het kunstgrasveld werden ingeprikt. Toen de spelers 35 minuten later wel aftrapten, kon het veld het water echter nog steeds niet goed verwerken.

Vlak voor rust kwam Cambuur op een voorsprong toen Alvin Daniels in de 42e minuut via de benen van doelman Nijhuis raakschoot.

De spelers waren een dikke vijf minuten onderweg in de tweede helft, toen de wedstrijd werd stilgelegd in verband met een grote hoeveelheid rook door het vuurwerk. De wedstrijd werd gestaakt, maar na vijf minuten weerd verder gespeeld.

In de 70e minuut moest Cambuur verder met tien man toen Schils na een ongelukkige botsing z'n tweede gele kaart kreeg. Snel daarna maakte Jong Utrecht gelijk via Nick Venema. Snel daarna kwam Cambuur andermaal op voorsprong: Steenvoorden kopte een hoekschop van Kip binnen.

Maar Cambuur en Jong Utrecht eindigden het duel in evenwicht: In de 86e minuut maakte Ek Yaakoubi de 2-2. Daarna kreeg Ould-Chikh ook z'n tweede gele kaart en haalden beide ploegen met tien man het einde van de wedstrijd.

Cambuur heeft nu vier punten uit vier wedstrijden en staat voorlopig twaalfde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement