Reis!-tip: Op wereldreis tijdens de Vakantiebeurs

Weet je nog niet waar je naar toe op reis wilt dit jaar? Pak dan de trein of auto naar Utrecht en dompel je onder op de grootste vakantiebeurs van het land.

Je kunt kiezen uit honderden bestemmingen, meedoen aan allerlei workshops en activiteiten en kennismaken met locals en doorgewinterde reizigers. Een wereldreis, maar dan gewoon in eigen land.

Fictief continent

De Vakantiebeurs richt zich dit jaar sterk op jongeren die van actieve reizen houden. Daarvoor heeft de organisatie van het evenement niet een specifiek 'gastland' maar een fictief continent tot blikvanger gemaakt. In 'Outfreeca' kunnen bezoekers onder meer door de Utrechtse Jaarbeurs sjezen aan een tokkelbaan en abseilen van een toren in de hal.

Het is voor de Vakantiebeurs anno 2017 belangrijk om ook een jonger publiek aan te spreken. De laatste jaren telt het evenement zo'n 120.000 bezoekers. Halverwege de jaren negentig, voordat over vakanties van alles op het internet terug te vinden was, kwamen er nog dik 190.000 mensen op de beurs af om info te vergaren.

In Outfreeca staat vooral de beleving centraal en is uitgebreid aandacht voor kamperen en buitenactiviteiten. Zo is er tevens een fietsparcours en er staat een grote waterbak om in te suppen (peddelen op een surfplank). Even bijkomen is mogelijk in een speciale cinema of door marshmallows te roosteren bij een kampvuurtje.

Kidsroute

Voor gezinnen met kinderen heeft de Vakantiebeurs voor het eerst een speciale kidsroute uitgezet, compleet met opdrachtjes en een stempelpaspoort. En op het nieuwe NL Reist-Plein worden praktische vragen beantwoord over bijvoorbeeld benodigde inentingen voor bepaalde landen en wat je wel en niet mag meenemen op reis.

Entree

De Vakantiebeurs vindt van woensdag 11 tot en met zondag 15 januari 2017 in de Jaarbeurs Utrecht plaats. Tickets kosten 12 euro via online voorverkoop en 15,50 euro aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement