Reis!-tip: De tien beste Duitse wintersportgebieden

Laat ons er niet omheen draaien: een wintersportvakantie betekent voor de meeste liefhebbers skiën (plus wat meekomt) en daarbij zijn de Alpenlanden nog altijd het populairst. Het verbaast dus niet dat de Top 10 van favoriete Duitse wintersportgebieden wordt gedomineerd door skiregio’s in de grensstreek met Oostenrijk.

Chimgau, Oberstdorf, Inzell, Oberaudorf, Berchtesgadener Land, Pfronten, Zugspitze en Karwendel bieden stuk voor stuk onversneden skipret op een uurtje of 9 à 10 rijden van Noord-Nederland. Puike pistes voor iedereen, of je nu een krabbelende peuter bent of een snelle snowboarder. Iets minder ver weg (6-7 uur rijden) en eveneens in de Top 10 staat Thüringen, hartje Duitsland, dat ook andersoortige wintersporters trekt. In de uitgestrekte wouden kun je skilopen, wandelen maar bijvoorbeeld ook snowbiken.

Misschien geschikter voor een wintersportweekendje weg is het Sauerland, dat in een uurtje of vier is te bereiken. Tachtig pistes, desgewenst adequaat toegesneden op beginners en kinderen; de lessen op de kinderskischolen worden ook in het Nederlands gegeven.

Zie ook: www.germany.travel/winter

 

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Aanmelden LC-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het belangrijkste nieuws